Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Πανιώνιος - Sochaux




Βρε βρε βρε! Κοίτα που από εκεί που μας είχαν όλοι για το Πανιωνάκι, ξαφνικά όλοι καταπίνουν τη γλώσσα τους και υποκλίνονται! Φτου φτου! Κοίτα που έχει γίνει η Πανιωνάρα μας της μόδας και είναι Πανιωνάρα πλέον! Και παρόλα αυτά η τηλεόραση, για να μην πω η μεγαλύτερη μερίδα του τύπου σε όλες του τις μορφές, μας αγνοεί! Κρίμα, γιατί έπαιζε μία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να έχει ζωντανή κάλυψη και δυό φορές κρίμα (κυρίως για αυτούς τους αδιάφορους) γιατί επετεύχθη μια μεγάλη νίκη! Δεν πειράζει, ακόμα κι έτσι φαίνεται ότι η ομάδα έχει πλέον άλλη φιλοσοφία, πολύ διαφορετική από την κλασική ελληνική! Παιδιά, σιγά μη μας ματιάσετε! Έχουμε δύσκολο αγώνα την Πέμπτη! Το μόνο καλό με το ότι έχουμε γίνει της μόδας είναι ότι ίσως αρχίσουν όλο και περισσότερο πιτσιρίκια (ήδη έχει ξεκινήσει αυτή η τάση) να γίνονται Πανιώνιοι - κι όχι όπως όταν το '95 που τέλειωσα το σχολείο μέσα στην τάξη στο 3ο Λύκειο Νέας Σμύρνης ήμαστε η τραγική μειοψηφία! Εποχές κι αυτές να είσαι Πανιώνιος! Τέλος πάντων, η ομάδα, παρότι είναι πολύ νωρίς, δείχνει να πατάει πολύ καλά και να είναι ικανή για ανάλογη με την περσινή πορεία του β' γύρου, αν όχι καλύτερη.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι και θεωρηθώ αιθεροβάμων: η πρόκριση την Πέμπτη, επειδή είναι ποδόσφαιρο και επειδή δεν γίναμε ξαφνικά ούτε καν Κυπελλούχος Γαλλίας (όπως η Sochaux), δεν απέχει πολύ από το να έρθει η Sochaux αποφασισμένη και να μας κάνει καμιά κηδεία! Πλην όμως, λόγω της ωριμότητας που δείχνουν οι παίκτες και - κυρίως - λόγω του τεράστιου Ewald Lienen, ο οποίος φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους παίκτες του να νομίσουν ότι έχει ήδη κερδηθεί η πρόκριση, αισθάνομαι πολύ πιο ήσυχος για την αίσια έκβαση του αγώνα της Πέμπτης. Εξάλλου, αν μετά από ένα μεγάλο διπλό τρως 3 στην έδρα σου, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου και δικαίως θα αποκλειστείς. Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι ο Πανιώνιος έχει πλέον την ικανότητα να διαχειριστεί την επιτυχία του στη Γαλλία. Παρεμπιπτόντως, αναμένεται να είναι τίγκα το γήπεδο! Πάνω από 10.000!

Και μετά ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς στο πρωτάθλημα, κόντρα στην ΑΕΚ - 44. Στην φορμαρισμένη ΑΕΚ που από τα μισά της προηγούμενης σεζόν έχει αρχίσει να επιδεικνύει μια καθαρά "νεοπλουτίστικη" συμπεριφορά (λέγε με Ενσαλίβα), που έχει λόγω σημαίας την Εκκλησία από πίσω, αλλά και την αβάντα του κράτους, αλλά και, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αυτόν τον φανταστικό Μπλάνκο, με απίστευτη αίσθηση του γκολ και φυσικά τον ακόμα-και-50-να-πάει-πάντα-επικίνδυνος-θα-είναι Ριβάλντο. Θα είναι ένα σούπερ ματς!

Είναι ωραίο - μετά από χρόνια - να είσαι Πανιώνιος!

Χαίρετε.

Α.

5 σχόλια:

giannaros_g είπε...

γειά σου ρε Πανιωνάρα..η πιο συμπαθής για τους γαύρους ομάδα..

burning-heretic είπε...

thanks γνωστέ-άγνωστε, βέβαια αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. εννοώ ότι εσύ το λες για καλό, αλλά επειδή πολλά κακεντρεχή σχόλια είχαν ακουστεί τόσο επί μπέου όσο και την προηγούμενη χρονιά περί Σπυρόπουλου κλπ κλπ, πρέπει επιτέλλους να φύγει αυτή η "ρετσινιά" που μας έχουν κολλήσει άλλες ομάδες, πχ κάποιες που έχουν παραρτήματα ή άλλες που ποντάρνε στη ρουλέτα κι έκατσε το 44! :)

Pan είπε...

Παρότι δεν είναι η ομάδα μου, ειλικρινά ελπίζω να ρίξετε τέτοιο π@#$%ο στην Σοσό που να συνέλθει την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

@petrosskl είπε...

Επιτέλους μετά από χρόνια υποταγής στον Σύλλογο του Στόλου και αργότερα στη μαφία του Μπέου κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά σαν Νεο Σμυρνιώτες

burning-heretic είπε...

ε όχι και υποταγή στην ομάδα του στόλου ρε Πέτρο! τι ήμαστε, Αιγάλεω; αν ήταν έτσι, η ιστορία θα ήταν αλλιώς: "μόνο ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε". είχα καμία εύνοια από διαιτητές; πήρα καμιά δεύτερη ή τρίτη θέση; βγήκα uefa χωρίς να το αξίζω; επειδή δεν ανήκα στη σφαίρα επιρροής του παναθηναϊκού; ε το μόνο που έχεις να μου προσάψεις για προνομιακές σχέσεις με το γαύρο είναι ότι αυτοί τουλάχιστον δε βάλανε κανένα σπανέα! αλλά κατά τ' άλλα, η ίδια αντιμετώπιση, είτε αφορά υφαρπαγή παικτών είτε διαιτησία. θα συμφωνήσω για την εποχή μπέου και θα συμφωνήσω ότι περπατάμε με το κεφάλι ψηλά ξανά! γεια σου colleague!