Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

"Δημοκρατία"

Η Ιστορία, λένε κάποιοι επαναλαμβάνεται. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό, μάλλον θα διαφωνούσα. Πάντως, όποτε επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Εκείνο που σίγουρα κάνει η Ιστορία είναι να κάνει κύκλους! Και όταν λέμε κύκλους εννοούμε εκεί που γεννιέται κάτι, εκεί και να πεθαίνει... Η δημοκρατία δυτικού τύπου, γεννήθηκε, όπως όλοι γνωρίζουν και γνωρίζουμε, στην αρχαία Αθήνα. Μέσα στην πορεία της στο χρόνο και το χώρο, στον οποίο εξαπλώθηκε μέχρι τις μέρες μας στη Δυτική Ευρώπη και τις Η.Π.Α. κυρίως, άλλαξε, γιγαντώθηκε, γονάτισε, ξανασηκώθηκε, ξεπουλήθηκε, εκπορνεύθηκε, αλλοιώθηκε... Έχουμε φτάσει πλέον στον 21ο αιώνα. Νιώθω, όπως και πολύς κόσμος, μια αλλαγή στον αέρα, μπορώ σχεδόν να τη μυρίσω! Ήρθε, ίσως, ο καιρός η δημοκρατία, όπως σήμερα την ξέρουμε, να πεθάνει... Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, μη γελιόμαστε, δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα. Συμβαίνουν ήδη και σε άλλες χώρες της ηπείρου μας, σιγά σιγά εξαπλώνονται... Η τυφλή βία είναι καταδικαστέα και επιφέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν είναι, όμως, αναίτια. Υπάρχουν αιτίες που έχουμε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση. Και οι αιτίες είναι ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, νέοι κυρίως, βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους και το αύριό τους να είναι αδιέξοδα! Βλέπουν ότι δεν έχουν απολύτως τίποτε για να πιαστούν! Αυτοί που τα σπάνε πλέον δεν είναι μόνο παιδιά πλουσίων που βαριούνται τη ζωή τους, άλλωστε και αυτά ένα αδιέξοδο ζουν, όταν οι γονείς τους τους προσφέρουν τα πάντα - υλικά - αλλά έχουν ξεχάσει να τους δώσουν το βασικότερο: προσοχή, στοργή, ενδιαφέρον, αγάπη. Δεν είναι πλέον μόνο προβοκάτορες, παρακρατικοί ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ο διπλανός μας που παίρνει μισθό της πείνας και της ξεφτίλας, ή είναι άνεργος, ή δεν έχει τίποτε καλό να περιμένει αύριο... Και είναι οι τελευταίες δεκαετίες και όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά και διεθνώς, όπως έχει επικρατήσει, και έχει διαβρωθεί βεβαίως, δηλαδή η "δημοκρατία", όπως τη βιώνουμε καθημερινά, που μας έχει οδηγήσει εδώ! Δεν είναι καθόλου απρόσμενα και αναίτια όσα συμβαίνουν.

Κοιτάξτε γύρω σας: Ανελέητα κανάλια επιβάλλουν πρότυπα μέσω δελτίων ειδήσεων, ταινιών και "κοινωνικών" εκπομπών, σπέρνουν τον τρόμο ως τρομολάγνοι που είναι φοβίζοντας τους απλούς και απλοϊκούς ανθρώπους. Διεφθαρμένοι πολιτικοί τα παίρνουν από παντού και βολεύουν όλους εμάς σε θεσούλες, διεφθαρμένα μέλη μιας ακόμα πιο διεφθαρμένης και σάπιας κοινωνίας. Παπάδες που έχουν ξεφύγει από το δρόμο που κουνώντας το δάχτυλο μας επιβάλλουν να ακολουθήσουμε εμείς. Μας ζητούν όλοι να σφίξουμε το ζωνάρι τη στιγμή που διάγουν σκανδαλώδη βίο! Διεφθαρμένοι αστυνομικοί, μην τα επαναλάβουμε γι' αυτούς, δικαστικοί, δικηγόροι... Απογοήτευση... Πεθαίνεις και πρέπει να δώσεις φακελάκι για να ζήσεις... Ζούμε σε μια χώρα που το ΕΣΥ δολοφονεί την Αμαλία και η Αστυνομία τον Αλέξανδρο... Αυτό είναι το κράτος και η δημοκρατία που παραλάβαμε από την προηγούμενη γενιά και αυτή θα παραδώσουμε στους φίλους του αδερφού μας Αλέξη... Στο διάολο όλοι τους!
Το γεγονός ότι το ξέσπασμα στην Ελλάδα περνάει τα σύνορά μας είναι σημείο των καιρών... Αισθάνομαι ότι όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε, είτε στο δρόμο, είτε απ' τον καναπέ μας, είναι η απαρχή για κοσμοϊστορικές αλλάγές για την κοινωνία, όπως την ξέρουμε, αλλά και για τη "δημοκρατία".

Νομίζω ότι το σπάσιμο της βιτρίνας δεν είναι η ουσία του προβλήματος. Είναι αναπόσπαστο μέρος του προβλήματος και είναι καταδικαστέο αλλά πρέπει όλοι να σκύψουμε και να δούμε γιατί φτάσαμε εδώ... Για να μην επαναλαμβανόμαστε, η ουσία του προβλήματος είναι ότι πλέον έχει καταστεί ολοφάνερο ότι ΚΑΤΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ! Κάτι πρέπει να αλλάξει αλλιώς μας πήρε όλους και μας σήκωσε! Είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα απ' τους γονείς μας! Και έπονται και οι επόμενες... Εμένα που έχω το μπακάλικο, δε μου φταίει μόνο αυτός που μου σπάει τη βιτρίνα, ή μου καίει το μαγαζί, ή μου κάνει πλιάτσικο! Έχει φροντίσει πρώτα το κράτος να μου κάνει πλιάτσικο με το Χρηματιστήριο, το Βατοπέδι, τη Ζήμενς και χίλια δυο άλλα σκάνδαλα! Έχει προλάβει η τράπεζα που μου κάνει πλιάτσικο με τους ληστρικούς όρους λεόντιων συμβάσεων που υπογράφει με ανίσχυρους καταναλωτές, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι αποφάσεις του Αρείου Πάγου περί καταχρηστικών όρων σε δανειακές συμβάσεις, ή σε χίλιες δυο άλλες τραπεζικές συναλλαγές, τους οποίους οι τράπεζες επιμένουν και περιλαμβάνουν στις συμβάσεις αυτές και στις εμπορικές πρακτικές τους.

Το σπάσιμο και το κάψιμο είναι κατακριτέα, τουλάχιστον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων... Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές στην Ιστορία ΔΕΝ έγιναν από φιλήσυχους πολίτες... Ακόμα και μια λάθως διοχετευόμενη οργισμένη αντίδραση μπορεί να δράσει αφυπνιστικά και να μας ταρακουνήσει... ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία....

Τι σχέση έχει ένας λαός με την δημοκρατία;Ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου θα βγεί από την φυλακή μετά από μερικά χρόνια όπως και ο Μελίστας , όπως και οι πρεζέμποροι-αν
αφήσουν τους μπάτσους- να τους πιάσουν, όπως οι χρυσοφόροι τράγοι, όπως οι δικηγόροι , όπως αυτοί που πιωμένοι σκοτώνουν αθώο κόσμο, όπως οι καθηγητάδες που πουλάν ιδεολογία στα παιδιά και τα θωπεύπουν ....όπως οι δολοφόνοι του Καποδίστρια που έγιναν ήρωες στο χωριό τους.Του ανθρώπου που προσπάθησε να στήσει κράτος δικαίου...η κατάληξή του γνωστή.
Το πράγμα πάει πολύ πίσω κάπου εκεί στην δολοφονία του Καποδίστρια.
Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε από την πλευρά τουλάχιστον των νοοτροπιών.
Αντικατάστησε τα πολιτικά κόμματα με τον νταιφά των κλεφταρματολών.
Του δίνει ο Αμερικάνος-τοποτηρητής-τοπικός φεουδάρχης την εξουσία του Γιωργάκη;
Ελέγχει αυτός τα περάσματα και γίνεται αρματωλός .Φυσικά για να ξεπληρώσει την εξουσία που αγόρασε από τον αμερικάνο μπέη πρέπει να βάλει τον ραγιά να πληρώσει για να περάσει.Μετά ο Κωστάκης Καραμάν-λη με τον νταιφά του πρέπει να υποχρεώσει τον αντίπαλο νταιφά να αναγνωρίσει την ανικανότητά του, τρομοκρατώντας τον ραγιά και καθιστώντας την εξουσία του πρώτου άκυρη.Αντικειμενικός σκοπός να δώσει ο Αμερικανος-Ευρωπαίος πασάς την εξουσία στον νταιφά του Καρμανλή και να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος.Οι υπόλοιποι τρεις νταιφάδες ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΛΑΟΣ είτε αυτόνομα είτε ως παραρτήματα των 2 μεγαλύτερων νταιφάδων προσπαθούν να κλέψουν κανά ξεροκόμματο για να δικαιολογήσουν τον μισθό (λουφέ)των μελών τους και τον εγληματικό τους χαρακτήρα, πολεμώντας πότε με τον ένα ενατίον του άλλου και τουμπαλιν.Πάντα όμως για να τα βγάλουν πέρα ,ζητάνε από τον ραγιά με το μαχαίρι στο λαιμό να τους δώσει ένα αρνί, καμιά κότα , λίγο τυρί ,ψωμί ,γιατάκι για να κοιμηθούν όλα τα χρειαζούμενα για την ορεινή διαβίωση και για την διαβίωση εν γένει .Σε αντάλλαγμα ο ραγιάς παίρνει απ αυτούς προστασία, του βαφτίζουν το παιδί και φροντίζουν για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών του κάνοντάς τα μέλη του νταιφά ,εκπαιδεύοντάς τα στα όπλα και στην διπλωματία καθώς η τελευταία είναι πιο αποτελεσματική για να συνάψεις συμφωνίες τόσο με τον επικυρίαρχο Αμερικανο Ευρωπαίο αγά όσο και να αποφευχθεί η αιματοχυσία με τον αντίπαλο νταιφά μοιράζοντας την περιοχή και τα κέρδη από τον εκβιαμσμό των ραγιάδων και τον λουφέ που δίνει ο επικυρίαρχος.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η ληστεία εξαλείφθηκε μετά τον εμφύλιο-κατά τον οποίο έδρασαν και οι τελευταίοι ληστές-.Ουσιαστικά η ληστεία δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει ,συνεχίζοντας την δημοκρατική παράδοση του λαού μας από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τούδε.-η απόδειξη με αυτόν τον τρόπο της αδιάσειστης συνέχειας του Ελληνισμού ,είναι μια απάντηση στον νταιφά που ασχολείται με την φύλαξη των πνευμταικών στενών του επικυρίαρχου αγά και είναι γνωστός με την επωνυμία ο νταιφάς του Ρεπουσόλιακου.-
Η ληστεία μεταφέρθηκε στα σαλόνια,στα φόρα και στα χαράτσια του κάθε αλογοσκούφη,στο κυνοβούλιο ,στις νομαρχίες ,στην αστυνομία ,στα σχολεία ,στα στρατόπεδα,στα πανεπιστήμια παντού και σε ότι έχει σχέση με δημόσιο χώρο και δημόσιο βίο.
Οι πρακτικές είναι οι ίδιες οι νταιφάδες έχουν αλλάξει.Τώρα δεν χρειάζεταιτο καρυοφίλι για να σου δώσει ο αγάς τα δερβένια και τον έλεγχο της περιοχής.Τρώει ο γιωργάκης και επειδή έχουμε δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα
νομιμοποιεί την εξουσία του μέσω των υπ αυτόν ελεγχόμενων ΜΜΕ .Ο ιδιοκτήτης των τελευταίων παίρνει και κανά δρόμο και τα τοιαύτα.Οι μικρότεροι νταιφάδες έχουν και αυτοί μηχανισμούς νομιμοποίησης Αυγή, Ριζοσπάστης ,Α1 κανάλια ,εφημερίδες ,ραδιόφωνα.Τώρα ο ραγιάς δεν δίνει σφαχτάρια και γιατάκια στους ληστές μον, την ψήφο του, τα γρόσια του ,τα νειάτα του σε αγώνες ιδεολογικούς και πάντα υπέρ των συμφερόντων του λαού.Και ο κλέφτης του διορίζει το παιδάκι, του σβήνει την κλήση , τον βοηθά να ξεμπλέξει από την εφορία.
Και ο δήμος;
Ο δήμος ως γνήσιος απόγονος κλεφτών και αρματολών είναι και αυτός μέσα στο παιχνίδι.Παραπονιέται για να του πετάξουν ένα ξεροκόμματο, τα σπάει καλή-κακή ώρα τώρα-εξαρτάται από την ιδεολογία που το έχει εμφυσήσει ο κομματικός νταιφάς- και απειλεί να ρίξει τον δικομματισμό τους δύο πιο ισχυρούς νταιφάδες δηλαδή.Εξαερώνεται σε γκαζάδικα στο Πέραμα, στέλνει τα ραγιαδόπουλα στα σχολεία για να μάθουν και αυτά να είναι ασυννείδητα -πρώτη ύλη για τον σωστό κλέφτη-χάνει την δουλειά του από τον λαθρομετανάστη-το νέο υποχείριο του κλεφταρματολικού συστήματος- τρώει από τα λεφτά του Ευρωπαίου επικυρίαρχου ο οποίος τα έδωσε για να φτιάξει τις υποδομές που θα επιτρέψουν στον ραγιά-σερβιτόρο να παρέχει σωστές υπηρεσίες στον μελλοντικό ταξιδιώτη εξ εσπερίας, πασχίζει να μπει στο πανεπιστήμιο όπου άλλοι κλέφτες με πτυχία τον αποκόπτουν από τις ρίζες του και τον μαθαίνουν πως να κλέβει και αυτός από τα προγράμματα της Ε.Ε και έτσι συνεχίζουμε προς τον 21ο αιώνα ώς γνήσιοι κλέφτες και αρματωλοί.
Η Δημοκρατία απαιτεί συνείδηση την οποία κανείς δεν έχει ή οι λίγοι που την έχουν ,έχουν εγκαταλείψει τπ ρωμέικο και πήγαν στην εσπερία.
Ο Ραγιάς δεν έχει συνείδηση γιατί τον έχουν μάθει να μην έχει.Και φυσικά βολεύτηκε γιατί τον συμφέρει .Μεταξύ των κλεφτών υπερισχύει η ομερτά και η μπέσα.
Τώρα είναι αργά φίλε.Αυτός ο λαός δεν θα αλλάξει γιατί δεν θέλει να αλλάξει.Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.Τότε ίσως υπάρξει κάποια ελπίδα.
ΥΓ.ραγιά η΄σωστότερα ρεαγιά σημαίνει κυριολεκτικά το κοπάδι προβάτων.Πολιτειακά σημαίνει τον υπήκοο του σουλτάνου ασχέτως θρησκεύματος