Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ζυγαριά Δολοφονιών

Έλαβα ένα email το οποίο νιώθω την ανάγκη, ως δημοκρατικός blogger να αναδημοσιεύσω, δηλώνοντας όμως, ότι πέρα από τη λύπη μου για το γεγονός αυτό καθεαυτό, δεν με εκφράζει τίποτε άλλο από το κείμενο αυτό, τουλάχιστον στην παρούσα φάση με τη δεδομένη κατάσταση ως έχει, γιατί απλούστατα το να συμψηφίζεις και να βάζεις στη ζυγαριά 2 θανάτους, ακόμα κι αν το κάνεις επειδή το έχουν κάνει τα ΜΜΕ πρώτα, το θεωρώ ανήθικο και προσβλητικό για τη χαμένη ζωή, όσο και το να σπας και να καις και να κάνεις πλιάτσικο στο όνομα του Αλέξανδρου...

"Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24χρονος αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007.

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.

Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

Ποιος είναι ο αστυνομικός; Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό..... "Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23।10 ώρα της 06/07/2007, δύο αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α. αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκληταδολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενοςσε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα τηςσωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".
Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης μπλογκερ δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή. Και τέλος ο πλουσιότερος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος δεν θά στείλει στεφάνι γιατι θα ασχολείτε με την υπόθαλψη των αντιεξουσιαστών."

Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τη λογική άσπρο ή μαύρο που διαπνέει το κείμενο αυτό... Γιατί πρέπει ντε και καλά να συγκριθεί η μία δολοφονία με την άλλη;;; Δεν εκμεταλλεύεται ο συντάκτης το θάνατο, τη δολοφονία αν θέλετε, του νεαρού αυτού αστυνομικού, για να περάσει το μήνυμά του;;; Κρίμα! Νά 'ναι καλά το παληκάρι εκεί πάνω και αυτός... Και σαφώς βάζω στην ίδια μοίρα και δίνω την ίδια αξία σε κάθε ανθρώπινη ζωή ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ! Άραγε ο συντάκτης του email κάνει το ίδιο για τους τσαμπουκάδες που πουλάει η αστυνομία σε φοβισμένους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, κάνει το ίδιο για τον Αυγουστίνο Δημητρίου που η Ελληνική Δικαιοσύνη πρόδωσε βάναυσα με τις ποινές - χάδια που επέβαλε - για μια ακόμη φορά - σε όργανα της τάξεως;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι είναι θέμα συμψηφισμού ή τουλάχιστον εγώ δεν το βλέπω έτσι. Και σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι ο μεν αστυνομικός σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος και ξέροντας το ρίσκο που αναλαμβάνει μπαίνοτας στην συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ το πιτσιρίκι έφυγε χωρίς κανένα απολύτως λόγο, χωρίς καμία διακιολογία. Εγώ αν βλέπω κάποιο νόημα σε αυτό το mail είναι ότι τελικά γινόμαστε όλοι θύματα αυτών που μας προβάλλουν τα ΜΜΕ και που κατά τη γνώμη τους θεωρείται πιασάρικο κάθε φορά. Θέλω να πω ότι όλοι τώρα έχουν ξεσηκωθεί για το γεγονός αυτό, γιατί πουλάει παρασύροντας σε αυτό το γαιτανάκι γονείς, παιδια και ό,τι άλλο έχουμε δει αυτές τις ημέρες.
Σκεφτόμουν σήμερα ότι λέμε ότι η δική μας γενά (των σημεριών τριαντάρηδων) και καλά δεν έκανε τίποτα, δεν έχει να παραδώσει τίποτα και ότι οι μαθητές κατά κάποιο τρόπο αντιδρούν στην παρακταθήκη που τους αφήνουμε. Να σου πω όμως κάτι ρε Αλέξανδρε? Γιατί το να κάνεις κάτι ουσιαστικό για την κοινωνία μετριέται στο πόσες φορές θα βγεις στους δρόμους, στο πόσο δυνατά θα διαδηλώσεις ή όχι. Η γενιά του Μάη του 68 ήταν στους δρόμους και διαδήλωνε, όμως αυτή η γενιά κυριαρχεί στην Ευρώπη και βλέπεις τι έχει προσφέρει. Αλλά ας μην πηγαίνουμε μακριά. Οι μισοί από τους πολιτικούς μας ανήκουν στην γενιά του Πολυτεχείου, στη γενιά που έχει υμνηθεί όσο λίγες για τον αγώνα και τις διεκδικήσεις της. Συνειδητοποιείς ότι αυτή η "καταπληκτική, μαχητική, ανεξάρτητη" γενιά είναι αυτή που μας κυβερνά, τα μεγαλύτερα λαμόγια? Εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα ντρεπόμουν και να λέω ότι ημουν στο Πολυτεχείο με αυτό το χάλι που έχω καταντήσει την χώρα μου. Γιατί δεν προσφέρει περισσότερα και δεν είναι πιο μαχητικός και γνήσια δημοκρατικός ο μικροεπιχειρηματίας (ή και μεγαλοεπιχειρηματίας) που χωρίς να έχει διαδηλώσει στους δρόμους(ναι ΟΚ είναι ένδειξη μεγάλης μαγκιάς και γι αυτό όσοι το χουν κάνει το λένε και το ξαναλένε) πληρώνει κανονικά τους υπαλλήλους του, έχει ανθρώπινο πρόσωπο και οικολογική συνείδηση ή ο καθένας από εμάς που σέβεται τον διπλανό του και την ελευθερία του και ψηφίζει κατά συνείδηση? Μήπως τελικά αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι που μας πάνε μπροστά, μήπως αν τελικά ήμασταν όλοι έτσι δεν θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Τι να το κάνω εγώ να μου πουλάει δικηγόρος στον οποίο έχω δουλέψει ότι παέι κάθε χρόνο στη Μακρόνησο τιμής ένεκεν και ότι είχε ταμπουρωθεί όταν ήταν νέος στη Νομική, όταν έχει την απαίτηση να δουλέυω για αυτόν 10 ώρες τη μέρα και να μου δίνει 600 ευρώ?
Τελικά ποια είναι η ουσία? Να κατεβαίνουμε στους δρόμους και καλά για να κάνουμε την επαναστασή μας, να δούμε και να μας δουν και μετά τί? Γαιτί σ' ανησυχεί τόσο πολύ το εάν συμμετέχουμε ή όχι στις διαδηλώσεις και δεν σε ανησυχεί το τί κάνει ο καθένας απο εμάς, ναι ακόμη και από τον καναπέ μας. Ειλικρινά ποσώς με ενδιφέρει να έχω να λέω ότι διαδήλωσα, αν είναι μεγαλώνοντας να βολεύομαι όπως έκανα ΟΛΟΙ όσοι διαδήλωσαν.
Για να τελειώσω αυτό που θέλω να πω δεν είναι να μην διαδηλώνουμε ή να μην εκφράζει όπως θέλει ο καθείς το φρόνιμά του, αλλά να μην θεωρούμε ότι όποιος διαδηλώνει είναι επαναστάτης και δημοκρατικός και όποιος δεν το κάνει, δεν είανι. Η πράξη έχει δείξει ακριβώς το αντίθετο επομένως ας μην μας νοιάζει εάν η ιστορία θα έχει να λέιε ότι μάζι με τους μαθητές πήγαν και 30 άρηδες ή 40άρηδες ή δεν ξέρω κι εγώ τι, αλλά εάν στην καθημερινότητά του Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από εμάς κάνει πράξη τα πιστεύω του όχι με το να τα φωνάζει για να τα ακούσουν οι άλλοι, αλλά εφαρμόζοντάς τα ανά πάσα στιγμή. Στα πλαίσσια αυτά το να γίνει αναφορά στο θάνατο του αστυνομικού δεν θα ήταν συμψηφισμός, δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα, διότι όπως προανέφερα οι συνθήκες και οι ρόλοι στην καθε περίπτωση είναι πολύ διαφορετικοί, απλά θα ήταν μία ένδειξη οτι τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν μόνο ότι πουλάει. Σε κάθε περίπτωση ο θάνατος του παιδιού είναι γεγονός σοκαριστικό. Αν θέλουμε όμως πραγματικά να κάνουμε κάτι για αυτό ας ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας κάθε ώρα και στιγμή και ας μην περιμένουμε να γίνει κάποια διαδήλωση απλά για να έχουμε να λέμε οτι ήμαστν κι εμείς εκεί...

giannaros_g είπε...

συμφωνώ 100% με τις θέσεις burning heretic...ο κύριος που σου έστειλε το e-mail δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εκφράζει με κεκαλυμμένο, έμμεσο και άρα ύπουλο τρόπο τις ακροδεξιές τραμπούκικες θέσεις του..